Klímalap

Az Ön kosarának tartalma

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Klima aruhaz: Főoldal Klíma szerelés

Klíma szerelés

Klíma szerelés - Klíma TelepítésKlíma beszerelés

Amennyiben szeretnék épülő lakásukat a későbbiekben klimatizálni, akkor már a lakás szerkezetkész állapotában célszerű beépíttetni a klímaberendezések telepítéséhez szükséges vezetéket. Így a későbbiek során nem kell a kész, szép új lakásban utólag, a falon kívül, látható módon elvezetni ezeket a vezetékeket.
Klíma előcsövezés irányára (4m-ig):
25.000 Ft+ÁFA

Kérje helyszíni felmérésünket !*

klíma szerelésKész lakásba, házba történő beszerelés esetén kábelcsatornába kell a vezetékeket vezetni. A vezetékek a falba is bevéshetők, de ez plusz költséget, illetve nagyobb rombolást/bontást jelent.
Klíma telepítés ára:
45.000 Ft+ÁFA

Kérje helyszíni felmérésünket !*

Mekkora légkondicionáló készülék ajánlott?
Általános szabályként alkalmazható számítási módszer:
A klimatizálandó helyiség térfogatát légköbméterben (alapterület x magasság méterben) megszorozzuk 35-tel. A megkapott érték az alkalmazandő hűtőteljesítmény kW-ban.
Pl. 5x5 méteres, 2,7m magas szobához 2,4kW (2,6kW) hűtőteljesítményű készülék alkalmazható.
Ez azonban valóban csak "durva" számolás, mivel nincs figyelembevéve a helyiség tájolása, jellege, az ablakok mérete, a bent tartózkodók száma. A pontos teljesítmény meghatározásához mindenképpen szakember segítsége szükséges.

Miért kell szakember a klíma készülék telepítéséhez?
A klímaberendezéseket telepíteni szükséges, hiszen elektromos készülékről van szó, melyben hűtőközeg (gáz) található. A telepítést kizárólag szakember végezheti, aki megfelelő szerszámokkal, eszközökkel szakszerűen és biztonságosan felszereli a kül- és beltéri egységeket, biztosítva ezzel a készülék üzembiztos és biztonságos működését.
A készülékek garanciája kizárólag akkor érvényes, ha szakember által történt a telepítés. Minden klímaszerelőnek rendelkeznie kell egy úgynevezett zöld kártyával, melynek számát a telepítéskor a garancajegyen fel is kell tüntetni. Ennek hiányában a készülék garanciája érvényét veszti.

Mennyi ideig tart a klíma készülék telepítése?
A telepítés átlagos ideje 4 óra. Kollegáink igyekeznek a lehető legkisebb kosszal, porral dolgozni, a bútorokat, berendezési tárgyakat mindig takarófóliával borítják.

Mennyibe kerül a klíma készülék telepítése?
2009-ben az általunk forgalmazott készülékek
telepítését az alábbi árakon vállaljuk

Kül- és beltéri egység távolsága nem nagyobb mint 4 méter 45.000 Ft + ÁFA
Minden további megkezdett méter 5.000 Ft + ÁFA
Előcsövezés
(szerkezetkész épület esetén)
25.000 Ft + ÁFA-tól
Telepítés cégünk által végzett előcsövezésre 20.000 Ft + ÁFA
Telepítés más által végzett előcsövezésre 25.000 Ft + ÁFA-tól
Klímakészülék visszabontása 10.000 Ft + ÁFA

A feltüntetett árak irányárak, és átlagos szerelési körülményekre vonatkoznak: pl. kültéri szereléséhez nem szükséges emelőkosár, állványozás, oldalfalra - nem tetőre!! - kerül, a vezetékek falon kívülre, spec. klímacsatornába kerülnek stb. Ettől eltérő körülmények a fenti árakat módosíthatják. Tapasztalati tény azonban, hogy a klímaberendezések döntő többsége ezen költségekkel telepíthetőek.

 

Info Vonal

Kollegáink minden nap 9-20 órá-ig várják hívását! Forduljon hozzánk bizalommal!

Klímavásárlás előtt áll? Segítünk a választásban!

Klíma kiválasztás szempontjai:
Mielőtt klíma webáruházunkban letenné a voksát valamelyik készülék mellett fontos a pontos teljesítményigény felmérése, és az Ön igényeinek megfelelő optimális műszaki megoldás kiválasztása.
A klímalap webáruházban minden klíma rövid leírásában megtalálható, hogy mekkora helyiség hűtésére / fűtésére ajánlott. Ezek az adatok átlagos hőterhelésre lettek kiszámítva.
A gyártók többféle műszaki megoldást kínálnak, Ön választhat, hogy a split klíma, a mobilklíma, vagy az ablakklíma felel meg az igényeinek, pénztárcájának legjobban. 
                                                               Bővebben....