Klímalap

Az Ön kosarának tartalma

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Klima aruhaz: Főoldal Klíma hírek

Klíma hírek

Melyik klíma szűrőrendszert válasszam?

A modern klíma készülékek fejlett szűrőrendszerrel rendelkeznek. Ezeket a gyártók különleges nevekkel látták el.

Vajon mit jelent ponosan az MPI, a Neo Plasma, az e-ion filter és még sorolhatnánk? A klíma készülék gyártók különféle fantázianevekkel látták el a saját technológiájukat. Cikkünk egy kis segítséget próbál nyújtani a különböző rendszerekkel kapcsolatosan. Egy modern klíma készüléktől már nem csak az várható el, hogy hűtsön-fűtsőn. A ma kapható légkondicionálók között számos felettéb inteligens szűrőrendszerrel ellátott készülék is megtalálható. Ezek a klímák kiszűrik a levegőben található vírusokat, (pl.: influenza vírus) allergéneket, polleneket, így biztonságos kellemes környezetet teremtenek otthonában.
De lássuk, hogy melyik gyártó mit használ:

Lg klíma
 
Neo Plasma rendszer:
 
Az Lg klíma által kifejlesztett egyedülálló 7 speciális szűrővel felszerelt 5 lépcsős légtisztító rendszere tökéletes sterilizáló hatással rendelkezik.  Amikor a levegő áthalad az Lg klíma szűrőjének egyes fokozatain, a rendszer hatásosan szűri ki a finom háztartási port, penészt, a különféle szagokat, élelmiszer illatot, cigarettafüstöt. Mindemellett az Lg klíma Neo Plasma rendszere lebontja a baktériumok sejtfalát és tökéletesen elpusztítja azokat. A hatékonyan sterilizáló Neo Plasma szűrőrendszerrel rendelkező Lg klíma ajánlott asztmatikus jellegű allergiás megbetegedésben szenvedőknek.

Neo Plasma rendszerrel rendelkező Lg klímák:
Lg Neo Plasma / Lg Neo Plasma inverter / Lg Art Cool Mirror / Lg Art Cool Panel /
Lg Art Cool Mirror inverter / Lg Gallery inverter / Lg Maestro inverter
 
Allergiamentesítő szűrő:
 
Az Lg Maestro inverteres klímában található allergiamentesítő szűrő olyan enzimeket tartalmaz, melyek elpusztítják az allergéneket, valamint a szerves, ill. szervetlen károsanyagokat. Amikor a levegő áthalad az Lg Maestro inverter szűrőjén, az allergének megtapadnak azon. A szűrőben található proteinek deaktiválják ezeket a részecskéket. Az Lg Maestro inverteres klíma készülékben emellett megtalálható a fejlett Neo Plasma légtisztító rendszer is.

Allergiamentesítő szűrővel rendelkező Lg klímák:
Lg Maestro inverter
 
Samsung klíma:

MPI (Micro Plasma Ion):
 
Az MPI technológia a legmagasabb szintű tiszta levegőt szolgáltatja. Ugyanezt a rendszert alkalmazzák a repülőgépek utasterében, valamint a luxuskategóriás gépkocsik utasterének megtisztításában.
A Samsung klímákban alkalmazott MPI technológia az egészségre káros biológiai szennyező anyagok (vírusok, baktériumok, allergének, atkák, penészgombák) eltávolításával javítja a beltéri levegő minőségét. A biológiai korokozók eltávolításával az Ön családja védett lesz a káros anyagok által okozott betegségekkel szemben, ami kevesebb fejfájást és csöpögő orrot, így jobb közérzetet jelent. A Samsung klímában alkalmazott MPI szűréstechnika különösen ajánlott azon emberek számára, akik a levegőben lévő vegyi anyagok miatt gyakran érzik rosszul magukat, valamint a vírusokra fokozottan érzékenyek (gyermekek, idősek) számára.
Hitelesítő tanúsítványok igazolják, hogy a Samsung klíma Micro Plasma Ion légtisztító rendszere 96%-99,9%-os hatékonysággal távolítja el a levegőből az Influenza, Coronavírus, Coliform baktérium, penészgombák, poratka, kutyaszőr, macskaszőr, Staphylococcus aureus baktérium, agyhártyagyulladás kórokozókat.

MPI rendszerrel rendelkező Samsung klímák:
Samsung Crystal / Samsung Crystal inverter / Samsung Vivace / Samsung Mont Blanc
 
Mitsubishi Heavy klíma:
 
Az összes inverteres MItsubishi Heavy klíímában megtalálható allergéntisztító és a fotokatalikus  mosható szagtalanító szűrő, amelyek egymás hatását erősítve sterilizálják a levegőt. Az allergéntisztító szűrő lebontja és hatástalanítja a polleneket, tetveket és allergéneket, amelyek a macska bőrén és egyéb helyeken élnek. A hatástalanítás titka az enzim-urea összetétel. Nemcsak az allergéneket hatástalanítja, hanem mindenféle baktériumfajtát, penészt, vírust is. Abban az esetben, ha az allergének, baktériumok és egyebek lekerülnek a szűrőről, már hatástalanítva vannak, így szobájában a levegő tiszta marad. A Mitsubishi inverteres klímákban még megtalálható fotokatalikus mosható, szagtalanító szűrő semlegesíti a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. A szűrő egy egyszerű öblítéssel és napon szárítással állítható helyre.

Allergéntisztító szűrővel rendelkező Mitsubishi Heavy klímák:
Mitsubishi Heavy inverter / Mitsubishi Heavy inverter növelt fűtőteljesítménnyel

Panasonic klíma:

Mega e-ion filter:
 
Ezt a fejlett légtisztító rendszert a Panasonic alkalmazza Deluxe szériájában. A Panasonic klíma működése közben aktív e-ionokat bocsájt ki és ezek negatív töltéssel látják el a porrészecskéket a hatékony összegyűjtés érdekében. Az aktív e-ionok rátapadnak a baktériumok felületére, ahol működésbe lépnek és semlegesítik azokat. A pozitív és negatív töltés közötti vonzás erejét kihasználva az e-ion filter 7-szer hatékonyabban gyüjti össze a porszemcséket, ártalmas anyagokat. A Japán Élelmiszerkutatási Laboratórium vizsgálata szerint a Panasonic klíma e-ion filtere 99%-ban semlegesíti a penészt, vírusokat és baktériumokat.

Mega e-ion filterrel rendelkező Panasonic klímák:
Panasonic Deluxe inverter
 

 

Aircool mobilklíma – energiatakarékos, modern mobilklíma két méretben

Az Aircool MPK sorozatú mobilklímák két méretben 2,6 kW-os és 3,5 kW-os hűtő teljesítményben érhetőek el. A külső mindkét Aircool mobilklímánál ugyanaz, modern és stílusos. Az erős fehér-szürke ház strapabíró, biztosan ellenáll a kisebb ütődéseknek, amik az esetleges mozgatás során felmerülhetnek. Az Aircool MPK sorozatú mobilklímák mozgatása a kerekek miatt könnyű feladat. Az Aircool mobilklíma felső részén LCD kijelzőt magában foglaló kezelőpanel kapott helyet. A bekapcsolás után pár másodperc elteltével az Aircool MPK

 

Inverteres split klíma = Energiatakarékos klíma

Inverteres Klíma = Energiatakarékos klíma

Bizonyára Ön is hallott már a forradalmi inverter technológiáról. Ma amikor az energiafogyasztás az egyik legfontosabb szempontá vált az inverteres klíma készülékek előtérbe kerültek a hagyományos kompresszorral szerelt gépeinverteres klíma, klíma, samsung inverteres klímakhez képest. Évről - évre több helyen hallani az inverteres klímák számos előnyéről, és ma már minden gyártó reagált a piaci igényekre, így magtalálható palettáján az inverteres klíma kategória.
Némely fejlettebb környezettudattal rendelkező országban már csak inverteres klímák helyezhetőek forgalomba.
Nézzük meg, hogy miben rejlenek az inverteres klíma előnyei.

Mi az inverter?
Az inverter egy áramátalakító eszköz, amely elektronikus úton szabályozza a klíma áramellátásának feszültségét, áramerősségét és frekvenciáját. Egy inverteres klímában ez az áramkör szabályozza a kompresszor fordulatszámát - és így a légkondicionáló teljesítményét.

 

Klímavásárlás előtt áll? MI segítünk a választásban.

Klíma kiválasztás szempontjai:
Mielőtt klíma webáruházunkban letenné a voksát valamelyik készülék mellett fontos a pontos teljesítményigény felmérése, és az Ön igényeinek megfelelő optimális műszaki megoldás kiválasztása.
A klímalap webáruházban minden klíma rövid leírásában megtalálható, hogy mekkora helyiség hűtésére / fűtésére ajánlott. Ezek az adatok átlagos hőterhelésre lettek kiszámítva.
A gyártók többféle műszaki megoldást kínálnak, Ön választhat, hogy a split klíma, a mobilklíma, vagy az ablakklíma felel meg az igényeinek, pénztárcájának legjobban. 
Átlagos jól szigetelt lakóépület esetén a teljesítményigényt úgy kapjuk meg, hogy az alapterületet (pl.:20 m2) megszorozzuk a belmagassággal (pl.:2,8 m) és az így kapott értéket (légköbméter) megszorozzuk 35 Wattal = 1960 Watt (1,96 kw). Ebben az esetben 2,1 kw-os, vagy 2,6 kw-os klímakészüléket célszerű választani. Ezt a számítást azonban az alábbi tényezők nagyban befolyásolhatják.

 

Miért érdemes inverteres klíma-készüléket vásárolnia?

Ha valaki például autót vásárol, akkor azt több évre teszi. Ezért a külsőn, áron, extrákon.... túl kiemelten fontos szempont a fogyasztás is. Az energiaárak folyamatos emelkedése ill. a fokozódó környezettudatos gondolkozás a gyártókat takarékosabb légkondiciónáló berendezések kifejlesztésére ösztönözte. A legolcsóbb sokszor ismeretlen márkanevű készülékek „D”, „E” energiaosztályba sorolhatóak. A legmodernebb DC inverterrel szerelt klímák „A” vagy akár „AAAA+” energiaosztályú készülékek. A bekerülési többletköltséget ezek a 30-50 %-kal kisebb villanyszámlákkal termelik vissza.

 

 
1. oldal / 2

Info Vonal

Kollegáink minden nap 9-20 órá-ig várják hívását! Forduljon hozzánk bizalommal!

Klímavásárlás előtt áll? Segítünk a választásban!

Klíma kiválasztás szempontjai:
Mielőtt klíma webáruházunkban letenné a voksát valamelyik készülék mellett fontos a pontos teljesítményigény felmérése, és az Ön igényeinek megfelelő optimális műszaki megoldás kiválasztása.
A klímalap webáruházban minden klíma rövid leírásában megtalálható, hogy mekkora helyiség hűtésére / fűtésére ajánlott. Ezek az adatok átlagos hőterhelésre lettek kiszámítva.
A gyártók többféle műszaki megoldást kínálnak, Ön választhat, hogy a split klíma, a mobilklíma, vagy az ablakklíma felel meg az igényeinek, pénztárcájának legjobban. 
                                                               Bővebben....